Švestková zmrzlina

20. června 2016 v 4:16 |  'Skinny' recepty
Především v létě přijde vhod osvěžení v podobě domácí zmrzliny ze švestek, ale dá se použít prakticky jakékoli ovoce. Já mám nejraději švestkovou, jahodovou a meruňkovou.

Na výrobu zmrzliny budeme potřebovat:
Ovoce dle vlastního výběru (asi 500g, ale záleží na tom, kolik zmrzliny chcete mít)
Mléko nízkotučné (250 ml na 500 g) nebo kefír, bílý jogurt, ...
Med podle chuti
1 dcl rumu

Švestky nakrájíme na menší kostky a povaříme na mírném ohni do změknutí. Poté tyčovým mixérem rozmixujeme (důkladně pokud chceme jemný krém, na hrubo když chceme zmrzlinu s kousky ovoce). Pak už jen přidáme ostatní suroviny a promícháme. Směs nalijeme do formiček (logicky se v menších dříve zamrazí) a dáme do mražáku. Podáváme s nasekanými lístečky máty.
Dobrou chuť!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kačka Kačka | 27. července 2017 v 17:02 | Reagovat

Objevila jsem tenhle recept náhodou a nic na něm není a to je právě to! Můžu mlsat i při dietě👍

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama